"Rouwen doet pijn"

Deze week vertelt Helma Havinga (40) over verlies en rouw en hoe zij daarmee omging als klein kind. Inmiddels werkt zij op succesvolle wijze als Maatschapsmanager Gynaecologie en Obstetrie in het ziekenhuis.

Op de vraag of bewust leven werkt, antwoord zij: Inmiddels wel! En dat begrijp ik. Want op het moment dat je bewuster gaat leven, lijkt het er in eerste instantie niet echt rustiger op te worden. Er komt eigenlijk een extra dimensie bij, want waar je eerst aan de oppervlakte kon blijven, zie je nu veel vaker de diepere lagen van het leven.

We gaan daarover in gesprek. Veel kijkplezier!

 

2 gedachtes op “"Rouwen doet pijn"”

  1. Wordt de weg naar binnen een doel op zich, dan leeft de illusie dat het leven maakbaar is en geloven we het ego. Het lezen van het ene zelfhulpboek na het andere en het doorklikken van de ene video van een goeroe naar de andere video, zie ik als een deel van het pad dat gelopen wordt. En op die weg kun je, door naar binnen te keren, bewust zien dat je beweegt in het volgen van de richting van een ander. Het is aan jou en jou alleen, om te zien en waarderen wat de koers is, die jij kiest.

    1. Debbie Molhuizen

      Mooi gezegd. Het is ook aan jou en jou alleen om jouw waarde te voelen. De goeroe buiten je, de held maken, heeft geen zin. Wel geloof ik in delen. Over wat je beweegt. Met anderen. Zodat je jezelf heelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Koekje erbij? Om jou de meest waardevolle en optimale ervaring op deze website te geven gebruik ik cookies.
Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.