Rust roest niet

Het vermoeden was al daar…. 20 dagen achter elkaar rond de 20 kilometer per dag wandelen, zou wel eens pittig kunnen worden. En dat klopt, weet ik al aan het einde van dag twee.

Inmiddels ligt de planning van vandaag op etappe nummer drie maar ik houd een rustdag. Mijn lichaam vraagt erom en daar luister ik naar.

Is dan mijn plan in duigen? Heb ik dan gefaald? Vergaat de wereld? Nee. Ik stel mijn plan bij, omdat de kans dat ik dan mijn doel behaal, aanzienlijk groter is, ik mijzelf heel houd én mijn plezier (en dus ook dat van anderen) gewaarborgd is. Herken jij het? Je stelt jezelf een doel en vervolgens zet je oogkleppen op. Je schakelt je gevoel uit en je blijft gaan.

Voor mijn boek “Failliet zo gek nog niet – Bewust omgaan met een crisis” interviewde ik een ondernemer en hij verwoordde het mooi. “Ik had een touw om mijn schouders gebonden en met dat touw sleurde ik een hele zware steen voorwaarts. Iedereen zag dat het totaal geen zin meer had om die steen op die manier te blijven voorttrekken, maar ik moest en zou die steen aan de juiste kant krijgen. Uiteindelijk was ik opgebrand en kon ik niet anders dan de enorme ellende die ontstaan was, omdat ik alleen nog maar oog had voor die steen, onder ogen te gaan zien. Het heeft mij jaren geduurd alle ballast die daaruit voortkwam, op te lossen.”

Het op tijd stoppen, helpt om de ballast beheersbaar te houden. Soms is het nodig om de oogkleppen af te doen zodat je om je heen kunt blijven kijken. Anderen geven vaak al signalen af dat waar je mee bezig bent, misschien gekkenwerk is. Je lijf roept om aandacht, dus contact en verbinding maken met al deze signalen, geeft je richting.

Mijn lijf zei: ‘Doe maar even niets, zodat je dat kan blijven doen wat je graag doet’. Onderweg blijven gaan.

Morgen weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top