Retraite Springfulness Ibiza

Een onvergetelijke (innerlijke) reis op een magisch eiland van 18 tot en met 24 mei 2019

Ruimte creëren voor het wezenlijke

Het idee om mee te gaan met een retraite zit al langer in je hoofd, maar tot nu toe heb je de geschikte reis niet gevonden. Je wilt wel met een groep mee, maar je hebt ook behoefte aan rust en stilte. Even tijd voor jezelf. Even niets aan je hoofd.

Je zoekt eigenlijk naar vrijheid en individualiteit, terwijl je ook op jouw moment contact en verbinding met anderen wilt maken. Tijdens de retraite Springfulness krijg je de gelegenheid precies dat te doen en laten wat voor jou klopt.

“DAAR WAAR JE HET EERDER NIET ZOCHT, ZIJN DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN TE VINDEN”

De kracht van een retraite

De betekenis van het woord retraite is ‘afzondering voor spirituele ontwikkeling en geestelijke oefening‘. Het komt erop neer dat je je terugtrekt om bij jezelf naar binnen te kunnen kijken.

Gelijkgestemden
De kracht van een retraite ligt naast het aanbod aan workshops, de meditaties, wandelingen in de natuur en de fysieke oefeningen, ook in de groep. We gaan met maximaal 12 vrouwen en twee begeleiders onderweg met hetzelfde doel: in contact komen met jezelf om vanuit de rust die ontstaat, in contact met anderen te zijn. Er ontstaat gedurende de week een prachtige energie: een fijne bedding waarin je weer verbinding kunt maken met de fijnste versie van jezelf.

kracht van retraite

Meld je nu aan!

Springfulness – € 1.250,- excl. BTW

Deelname inclusief:

 • Zes dagen verblijf op Ibiza
 • Vier dagen professionele begeleiding, workshops, sport, yoga en inspiratie
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de retraite en ontbijt op de vrije dagen
 • Genieten van een prachtige locatie met ruimte, een groot zwembad en uitzicht op het eiland
 • Verblijf in een tweepersoons kamer met twee eenpersoons bedden
Stiltewandeling

Jij gaat mee naar Ibiza want:

 • Jij hebt de moed om je open te stellen voor meer zelfkennis, liefdevol confronterende reflecties en inspirerende inzichten
 • Jij durft je over te geven aan een leer- en ontwikkelproces waarbij je nu nog niet weet waar je uitkomt
 • Jij bent bereid je angst onder je arm mee te (leren) nemen
 • Jij wilt gaan voor die sprong in het diepe, omdat doen wat je deed niet meer werkt
 • Jij vertrouwt erop dat jij, door jouw kracht die vrijkomt, de wereld een beetje mooier kunt maken
 • Jij wilt echt met jezelf aan de slag
 • Jij ziet in dat jij het verschil kunt maken en je kunt dan ook niet wachten tot jouw project, bedrijf, gezin of team beter gaat functioneren op basis van de beweging die jij maakt

Programma

Je vertrekt op eigen gelegenheid naar Ibiza. Je huurt (samen) een auto waarmee je naar de locatie rijdt. Je kunt vanaf 19.00 uur inchecken in ons prachtige huis. Bij aankomst staan heerlijke vers gemaakte tapas voor je klaar.

De retraite bestaat uit vier dagen programma en twee dagen ruimte om verder te verdiepen, te genieten van het eiland en uit te wisselen met overige deelnemers.

De brochure voor de retraite (in PDF) kun je hieronder downloaden.

Je kunt het volgende verwachten:

 • Ontbijt op alle dagen en lunch & diner tijdens de retraitedagen
 • Vier dagen workshops begeleid door een professionele trainer/coach
 • Vier ochtenden oefeningen
 • Ademoefeningen
 • Meditatie
 • Intuïtieve ontwikkeling
 • Stiltedag
 • Wandeling in de prachtige natuur
 • Plezier & verbinding
 • Zon, Zee, Zwembad & Strand
 • Ronddwalen over het eiland van donderdag tot en met vrijdag op eigen initiatief

Op het moment dat je graag tijd voor jezelf wilt en niet mee wilt doen met een workshop dan kun je dat aangeven. Jouw lijf geeft vanzelf aan wat voor jou klopt en wij nodigen je uit om daar naar te luisteren.

Vrije invulling laatste twee dagen

Donderdag en vrijdag zijn zonder programma. Op donderdag maken we een wandeling in het mooie Noorden van Ibiza. Als je zin hebt, ga je mee. Deze dagen bieden je de gelegenheid te genieten van het eiland. We geven je graag advies wat je allemaal kunt doen. Uiterlijk vrijdag check je om 10.00 uur ‘s morgens uit, waarna je die dag nog kunt vertoeven op het eiland.

Programma opzet Springfulness

Begeleiding

We staan met een liefdevol, professioneel en internationaal team voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij een heerlijke retraite kunt beleven.

Begeleider Springfulness 2018

Debbie Molhuizen

Inmiddels coach ik ruim twintig jaar individuen en teams in tijden van transitie. Ik faciliteerde (persoonlijke) leiderschapstrainingen in Sydney, Istanbul en Barcelona en heb nu voor het magische Ibiza gekozen als de plek om tot stilte en innerlijke dialoog te komen. Ik ben graag in verbinding met anderen die ook de moed hebben zich te ontwikkelen. Mijn begeleiding typeert zich door mijn heldere, krachtige en bewuste aanpak, waarbij ik je met liefde ondersteun om die stap te zetten die voor jou past.
Schermafbeelding 2019-01-29 om 11.36.02

Sonja van Alphen

Sonja van Alphen is mede-eigenaar van SpotOn, Podium voor Marketing- en Communicatie-professionals. Met haar passie voor koken, schotelt zij jou gezonde en heerlijke maaltijden voor. Van het ontbijt, de lunch en het diner weet zij altijd een feestje te maken. Ze heeft veel aandacht voor mensen, maakt het je graag naar je zin en luistert graag. Ze draagt daarnaast graag bij aan het ontdekken en benutten van talenten als professional en jouw personal branding en positionering op de arbeidsmarkt. 
Simone

Simone Vink

Als voormalig deelnemer van de retraite Springfulness weet Simone als geen ander wat het voor je kan betekenen om stil te staan bij wat voor jou van belang is. Zij leerde onder andere dat zij graag voor anderen zorgt én dat het nodig is ook tijd en ruimte voor zichzelf te regelen. Dit inzicht zet zij om in daden: zij verzorgt de groep tijdens de retraite met ziel en zaligheid én zij geniet van een week Ibiza, waar de zon ook voor haar zal schijnen! Simone werkt als secretaresse en is graag samen met haar samengestelde gezin.
Begeleiding Sport & Yoga

Neil Beechey

Neil Beechey heeft Engeland verlaten om op Ibiza te leven en werken. Hij draagt zorg voor de bootcamp tijdens de retraite. Zodra ik op Ibiza ben, volg ik met veel plezier zijn lessen op het strand, dus dat wordt genieten!
Simone

Simone Vink

Secretaresse makelaardij

"Het was een fantastische week, zoveel mooie inzichten, zo’n mooie groep vrouwen, alles sijpelt nog steeds door. En mijn gevoel zegt nu ook echt dat ik ermee aan de slag wil. Ik zit nu in de tussentijd en weet nog niet zo goed hoe het aan de andere nieuwe kant is, maar daar ga ik wel komen!"

Mireille

Mireille van der Heijden

Teamleider Gemeente Rotterdam

"Ik ben super enthousiast over de retraite. Ik denk nog iedere dag terug aan jullie, het gevoel van de hele week, de top zorg en vooral de liefde! En dan niet te vergeten de inzichten die het me hebben opgeleverd… en dat alles in een magische omgeving van Ibiza, waarin in alle opzichten niets op aan te merken is… echt te gek!"

Danielle & Debbie

Danielle van Weert

Teamleider & coach

"Ik ben super tevreden over de retraite! Ik vond het een heerlijke plek en prachtig huis, het eten was super, de begeleiding was deskundig, de opbouw van het programma klopte voor mij. Ik heb zo veel waardevolle inzichten opgedaan, met name wat er op kwam tijdens de visualisaties, de opstelling over mijn moeder, de oefening rondom emoties, de stiltedag. Dit waren voor mij de momenten waarop duidelijk voelde dat er iets aan het helen was in mij. Ik vond het een fijne groep en de manier waarop hierin werd begeleid en gestuurd droeg daaraan bij. Ik raad deze retraite zeker aan aan alle vrouwen die zichzelf het cadeau van me-time, reflectie en bewustzijn wil geven. Dankjewel voor de heerlijke week!"

testimonial foto Sonja van Alphen

Sonja van Alphen

Eigenaar SpotOn

"De Ibiza retraite van 2016 heeft mij enorm veel gebracht. Ik werkte als freelance Communicatie Manager voor mooie opdrachtgevers. Ik was zo druk bezig met ‘alle ballen in de lucht houden’ dat ik de belangrijke(re) dingen in het leven nog wel eens vergat. Debbie heeft me mooie inzichten gegeven en zij heeft mij – samen met de andere mooie vrouwen - geïnspireerd om de betere versie van mezelf te worden. De retraite heeft mij geholpen om op andere manieren in relatie te staan tot familie, vrienden en werk. Het heeft mijn persoonlijk leiderschap versterkt: ik heb mijn (goedbetaalde) interim job opgegeven en ik ben een nieuw bedrijf gestart: SpotOn. Nu kan ik mijn talent om mensen te verbinden (en hen het podium bieden dat bij ze past) nog beter benutten; het voelt niet eens als werk!"

Cindy 2

Cindy Lo A Tjong

Manager Risk Pension Reporting bij Vivat Verzekeringen

"Ik was op zoek naar meer rust in mijn hoofd en tijd voor mezelf. Door de combinatie werk, gezin, vrienden en sporten dacht ik dat een week alleen eruit, uit de routine, mij meer lichamelijke en geestelijke rust kon geven. En dat is gelukt. En dat het dan ook nog op Ibiza is, met de zon, de zee en een fijn huis, dat is mooi meegenomen!"

Astrid de Ruiter 2

Astrid de Ruiter

Controller bij Erasmus Universiteit Rotterdam

"Ik had het nodig om mezelf te verwennen met en week zon, niets moeten en tijd voor innerlijke liefde en een stapje in mijn spirituele ontwikkeling. We hoefde helemaal niets, de groep was liefdevol en gezellig en de begeleiding van Debbie was met volle aandacht."

Margo Hulshof

Margo Hulshof

Diëtiste

"Ik had al een tijdje de wens om eens “alleen” op vakantie te gaan en zag op Facebook de retraite voorbijkomen. Na het lezen kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd en heb me opgegeven. Ik kan het achteraf niet anders omschrijven als “een prachtig en onbetaalbaar cadeau aan mezelf”. Door een gevarieerd aanbod van workshops, coachingsgesprekken, een stiltedag en uiteraard de yogasessies voelt het alsof alle puzzelstukjes die er bij mij aanwezig waren, op hun plaats vallen. Ik heb ook nieuwe inzichten gekregen waar ik iets mee kan. Lekker praktisch en niet zweverig. Ik durf te zeggen dat ik kritisch ben als het gaat om coaching/begeleiding van mensen. De begeleiding van Debbie en Natasja heb ik als heel oprecht, liefdevol en leerzaam ervaren. Ik gun het iedereen deze reis te maken!"

Gemma Paardekooper

Gemma Paardekooper

Hoofdmedewerker Team Facilitaire Services bij Politie Den Haag

"De retraite is een enorme aanrader en komt precies overeen met wat je erover leest. Het was magisch en ook spannend en pittig, want het was voor mij best moeilijk om dicht bij mijzelf te komen. Debbie weet echter een groot vertrouwen te geven en een veilig gevoel. Daarnaast zijn alle omstandigheden zo ingeregeld dat je volledig met jezelf bezig kunt zijn. Er is een ongedwongen sfeer en je kunt doen en laten wat voor jou goed voelt. Ik heb er enorm veel aan gehad en ga 100% zeker nog eens mee. Dus als je het mij vraagt: het is het geld meer dan waard, met super begeleiding, zeven dagen verwend worden met vers, gezond en puur eten en met heel veel persoonlijke aandacht van Debbie die feilloos de juiste snaar raakt. Het programma klopt en de ochtendyoga was heerlijk. Die mis ik nog steeds."

Voor wie is de retraite niet geschikt?

Wil je lekker vakantie vieren op Ibiza met een vriendin en lijkt het je wel leuk om ook één of twee workshops te volgen tijdens de vakantie, dan is deze retraite niets voor jou.

Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op via 06 53427969.

Intake

Na je aanmelding neem ik contact met je op om een intakegesprek te plannen. Tijdens dit gesprek ontdekken we samen of de retraite past bij jouw leer- en ontwikkelvragen.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bestaat uit maximaal 12 vrouwelijke deelnemers die bewust willen leven & werken.

Vliegtickets & vervoer
Een ticket kost ongeveer € 200,- per persoon. Je boekt je ticket zelf. Onder andere Vueling en Transavia bieden prima retourtickets aan met passende tijden.

Vervolgens kun je via internet direct een auto huren die je na het landen op Ibiza ophaalt bij het vliegveld. Je rijdt vervolgens zelf naar de locatie. Indien je een auto wilt huren met iemand anders uit de groep, dan brengen wij je vooraf in contact met elkaar.

Prijs
De retraite vraagt om een investering van € 1.250,00. Dit is exclusief 21% BTW en inclusief vier dagen begeleiding, alle ontbijt, vier lunches en vijf diners tijdens het vierdaagse programma en maximaal zes overnachtingen in een tweepersoons kamer met twee eenpersoons bedden. Na de retraitedagen kun je gebruik blijven maken van het ontbijt en koffie/thee/water en genieten van alle faciliteiten van het huis. De lunch en het diner is die dagen voor eigen rekening. Indien je besluit donderdag terug te keren naar huis, dan is er geen restitutie van verblijfskosten mogelijk.

De kosten zijn voor ondernemers te boeken als opleidingskosten en daarmee is het bijzonder interessant een week verstilling voor jezelf te regelen op het mooie Ibiza. Dat komt jezelf en jouw bedrijf ten goede!

Individuele begeleiding
Indien je individuele coaching wenst van Debbie, dan is dat mogelijk tegen een vergoeding op donderdag of vrijdag.

Betaling
Betaling vindt plaats binnen vijf dagen na ontvangst van de factuur.

Extra luxe verblijven
Wil je extra luxe verblijven en beschikken over een appartement op dezelfde locatie? Boek dan additioneel één van de twee 2-persoons appartementen. De appartementen beschikken over een pantry, een luxe privé badkamer en geweldig uitzicht over de vallei. Je kunt er ook alleen verblijven. De prijs voor het appartement is additioneel € 144,- per nacht per kamer, ongeacht of je alleen of samen gebruik maakt van het appartement. Wie weet is dit een idee als je samen met een ander besluit mee toe doen met de retraite en zo extra luxe te kunnen genieten van het eiland.

Algemene voorwaarden
Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.