Resoneren

Ik was vrijdagochtend al vroeg onderweg. De bootcamp op het strand van St. Eularia op Ibiza begon om 8.00 uur, een heerlijk vooruitzicht. Om mijn lijf liefde en aandacht te geven, heb ik mij hier op Ibiza bij een club gevoegd om op deze intensief maar o zo effectief te bewegen. Wel op mijn manier, want mijn lijf houdt niet van explosieve acties.

Net als vorige week, ontmoet ik vandaag een dame uit Frankrijk die in London vijftien jaar geleden een zeer succesvolle broodwinkel opzette met haar inmiddels ex-man. Zij is na de scheiding op Ibiza beland en leeft al negen jaar van dag tot dag, met een continue gebrek aan geld.

Zij bakt brood, desembrood. En zij is eerlijk en open: “Als ik niet goed in mijn vel zit, dan rijst het brood heel slecht. Het is een levend organisme en dat resoneert met mij mee. Ik heb al een week geen brood kunnen verkopen, want ik stroom niet”. Ik versta haar. Zie dat het klopt. Voel haar neiging haar leven en geluk nog aan haar ex op te hangen. Terwijl hij daar vooral van geniet. Van de macht en haar onmacht.

Wij hebben een gesprek en ik geef deel inzichten, op basis van mijn eigen ervaringen, dat de enige weg is te gaan staan voor wie zij is. Heel te worden. Met haar zelf. Zonder woorden open ik mijn armen en omarm haar. Zij ontvangt en ademt door. Twee mooie mensen die elkaar niet kennen, maar toch verstaan.

Dat was vorige week. Vandaag zegt ze vrolijk: “Friday I will bring you bread! It’s rising again”. Omdat ik weet dat zij geen cent te makken heeft, antwoord ik “O Yes please! How much is it, so I can bring the money”. Het mag niet. Zij zegt: “I have noticed you are a healer. I don’t know what you did while we were talking and you were giving me a hug last week, but it really helped me so much”. I feel energized again. So, I want to give you the bread. In the bread, is my love”.

Ik accepteer. Het brood en mijn pad en ik zie in dat op het moment dat je in je element bent, je zo veel meer voor elkaar krijgt. Dat je stroomt. Dat je doet wat klopt, waardoor wat je doet ook echt gewaardeerd wordt.

In september begeleid ik een groep vrouwen op Ibiza om te leren in balans te leven en werken. Als deeg dat moet rijzen om heerlijk brood te worden. In oktober begeleid ik een groepen ondernemende geesten op Ibiza om te ontdekken op welke wijze je het meest in je element bent. Met bij het ontbijt brood van deze bijzondere Franse dame op Ibiza.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Koekje erbij? Om jou de meest waardevolle en optimale ervaring op deze website te geven gebruik ik cookies.
Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.