Relatiebegeleiding

Samen ontdekken wat er is en kan zijn.

Je twijfelt over jouw relatie, je weet het niet meer, je loopt vast en je zoekt informatie. Je hebt zoveel vragen:

  • Komen we hier nog wel uit?
  • Wat moet ik doen?
  • Is er nog wel een 'wij'?
  • Waar ben ik in terecht gekomen?
  • Hoe komen we uit die strijd?

Eerder heb je geprobeerd er met elkaar over in gesprek te gaan, maar uiteindelijk belanden jullie in een discussie waar jullie elkaar niet meer begrijpen. Het maakt je moedeloos en ook onzeker. Veel liever kom je te weten op welke manier jullie op een fijne manier kunnen samenleven.

verbinding

Zo door de jaren heen ontwikkel je in relaties manieren om om te gaan met wat je meemaakt. Het leven is vaak leuk en soms helemaal niet. Je gaat je beschermen tegen alles wat niet prettig is. Je gaat vechten, vluchten, bevriezen, meer claimen of je gaat je onderwerpen. Al met al stel je alles (vaak onbewust) in het werk om een nare situatie of moeilijke tijd op een zo goed mogelijke manier door te komen. Je gaat overleven in plaats van leven.

In de overleef stand kies je ervoor om meer te gaan controleren, je gaat (nog meer) geloven in illusies, je gaat compenseren, je gaat je aanpassen of .....

Veelal komen (echt-)paren bij mij omdat zij merken dat de relatie steeds meer bestaat uit een negatieve spiraal of dat zij ergens samen écht niet uitkomen. Er was ooit een innige verbinding, maar die verbinding heeft onderweg scheuren opgelopen. Er is gekwetst, er wordt te weinig of helemaal niet gecommuniceerd, er is sprake van overspel, er is onrust, er zijn verschillen in waarden en normen, jullie vrijen niet of nauwelijks meer of het lijkt allemaal wel gezellig en vredig, maar dat is het niet echt.

"Hoe toegankelijk, ontvankelijk en betrokken ben jij als partner?'

Hoe werkt relatietherapie?

We starten met een gezamenlijke intake. Daarin luister ik naar jullie verhaal, waarbij er ruimte is voor de diversiteit aan beleving. Ik schrijf vervolgens een voorstel, waarin je terugleest wat ik jullie heb horen zeggen, waar jullie aan willen werken en hoe ik de relatietherapie voor mij zie. Er vinden daarna individuele en gezamenlijke sessies plaats, afhankelijk van de behoefte. We werken met wat zich aandient. We communiceren, doen oefeningen en jullie krijgen opdrachten mee voor thuis.

Door snel naar de kern te gaan en te gaan zien wat jullie patronen zijn, komen jullie in beweging. De richting bepalen jullie zelf. Wil je kennismaken? Bel dan via 06 53427969, we maken direct een afspraak.

"It takes two to tango".

Ik begeleid (echt-)paren die vastgelopen zijn in de relatie. Als Algemeen Sociaal Wetenschapper heb ik geleerd naar vraagstukken te kijken vanuit een multidisciplinaire invalshoek. Dat maakt dat ik ruimte heb voor meer kanten van één verhaal. Later heb ik een studie lichaamsgerichte psychotherapie en diverse opleidingen op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en traumaverwerking gevolgd. Ik maak dan ook gebruik van de inzichten van o.a. Pat Ogden, Franz Ruppert, Sue Johnson en Esther Perel.

relatiebegeleiding
Scroll naar top