Reflect 2

En? Had je de vorige editie van Reflect! de kikker op het lelieblad gezien bij de 1 minuut meditatie over kijken en zien? Van waaruit je kijkt, maakt wat je ziet!

Deze maand iets anders.... Ik wil je namelijk iets vertellen over het negeren en onderdrukken van je emoties. Dat heeft namelijk een functie. Je hoeft dan niet te voelen wat er te voelen valt. Dat is wel zo makkelijk. Op lange termijn is het echter schadelijk voor jouw fysieke gezondheid en de relaties die je onderhoudt met anderen.

Je gaat emoties onderdrukken op het moment dat wat je voelt ongewenst, te groot of onbekend is. Je leert in deze Reflect! meer over de basisemoties, het effect van het onderdrukken van emoties én je krijgt een leuke oefening van mij waarin je leert om (meer) verbinding met jouw lichaam te maken. Op die manier kun je beter luisteren naar wat de signalen zijn: kun je lekker doorgaan, staat het stoplicht op oranje of is het beter om te stoppen?

Emoties onderdrukken? Dit is het effect!

In dit filmpje (1.40 min) leg ik je uit dat je veel energie verliest als je jouw emoties langdurig onderdrukt. Daarnaast heeft het onderdrukken nog meer gevolgen. Welke? Bekijk de korte video!

Oefening: contact maken met jouw emoties

In de video hiernaast (2.36 min), leg ik een oefening uit die je alleen of samen met een ander kunt doen. Je leert welke emotie jij makkelijk voelt en welke emotie je geneigd bent om te onderdrukken.

Heb je vragen of wil je jouw ervaring delen? Dat kan in het reactieveld hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top