Jarenlange verbinding

Dat deze twee vrouwen mij al mijn hele leven kennen, is een feit. Hoe bijzonder is het om dan met elkaar onderweg te gaan tijdens de vijfde etappe van het Marskramerspad?! De vriendin van mijn moeder, Joke en mijn lieve Mamsie, kwamen zelf met het idee. “Vind je het leuk als we ook meewandelen?”

Leuk? Ik voel mij vereerd!

Onze verbinding gaat 47 jaar terug en dat geeft veiligheid en verbinding. Bij zoveel momenten in het leven waren zij erbij. Fysiek of in gedachten. En dat is wezenlijk, want daaraan kun je voelen dat je bestaat. Mijn wezen wordt namelijk door hen gezien en ik zie, nu ook volwassen, het wezen van Joke en mijn Mamsie. Drie vrouwen op pad.

Herinneringen worden gedeeld, anekdotes opgehaald en vooral de link met mijn lieve vader wordt gelegd. Hoe fijn is het, dat ook zijn wezen weer tot leven komt op zo’n dag?! Samen onderweg gaan, stilstaan bij wat het leven geeft en heeft gegeven.

Samen zijn met wat er is. Met woorden en stilte.

Het is allebei goed.

Heb jij ook een speciale verbinding met iemand die er al je hele leven is? Hoe is dat voor jou? Laat jouw reactie achter, ik lees het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top