Drempel over….

Het jaar 2019 biedt zoveel kansen. Natuurlijk, net als vorig jaar en het jaar daarvoor. Maar ik merk zelf wel, dat hoe bewuster ik leef en werk, hoe meer kansen zichtbaar worden, zich aandienen en op te pakken zijn. De kunst is de kansen ook te grijpen.

Bewust leven en werken, werkt dus. En daarom wil ik jou meer inspireren vaker stil te staan en daar moet ik wel een drempel voor over. Waarom? Omdat ik tot nu toe altijd ‘gewacht’ heb op het moment dat een klant contact met mij opzocht. Gelukkig gebeurt dat regelmatig en begeleid ik met plezier mensen die ondersteuning zoeken. Zij vinden mij dan. En dat is wel zo veilig!

Want pro-actief mijn ideeën, beelden, initiatieven en leervormen aanbieden, is wel andere koek. Ik merk dat aan mijn lichaam. Ik voel meer spanning, ik heb zinnen in mijn hoofd als ‘is het wel interessant?’, ‘zitten al die mensen daar wel op te wachten?’ en ik heb gedachten als ‘ik kan ook nog wel even … gaan doen’. Al met al ben ik een patroon aan het doorbreken. Dat vraagt naast de nodige moed, ook de nodige inzet. Want als creatief ben ik niet zo heel goed in structuur aanhouden. Mijn agenda wijzigt dagelijks en daar voel ik mij heel goed bij. Heerlijk te beginnen aan een dag, die altijd weer anders is. Maar nu, nu kan dat niet meer iedere dag. Want ik wil Reflect! versturen op de laatste dag van de maand. En dat vraagt vooral discipline en doorzetten op het juiste moment. Gelukkig heb ik kunnen oefenen en heb ik gemerkt dat het mij niet vanzelf afgaat. Is dat erg? Nee! Daar groei ik van, ik verbreed mijn palet en gun mijzelf te ontdekken wat er meer kan en mag ontstaan op het moment dat ik het anders doe dan anders.

Wil je ook eens een patroon doorbreken omdat je erin gelooft dat dit je meer zal brengen? Wat het ook is, dat ‘meer’? Het kan helpen om kleine stappen te zetten en steeds weer terug te keren naar de reden waarom je graag jouw patroon wilt doorbreken. Ik wil graag meer structuur in mijn online contact met jou, omdat ik er zelf rustiger van word, ik meer waarde toe kan voegen en ik blijer word van wat ik doe. En jij? Welke patroon wil je graag doorbreken en wat zal dat jouw geven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Koekje erbij? Om jou de meest waardevolle en optimale ervaring op deze website te geven gebruik ik cookies.
Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.