De koets en zijn koetsier

Tijdens de eerste etappe van Oost naar West Nederland wandel ik door een donker regenachtig bos. Het pad doet mij denken aan vervlogen tijden. Ik zie voor mij dat de marskramers hier met paard en wagen van hot naar her gingen en ik zie in gedachte koetsen voorbij trekken.

Tijdens mijn trainingen werken deelnemers de metafoor van de mysticus George Gurdjieff (1866 – 1949) uit. De metafoor gaat over de koets, de koetsier en zijn paarden. In dit filmpje vertel ik je er meer over. Voor ondertiteling klik je op icoontje in YouTube. Als bijlage tref je de oefening aan die tijdens een van de trainingen aan bod is gekomen.

De bijlage: oefening de koets en de koetsier vind je <hier>. Klik dubbel op het document en daarna kun je het opslaan.

Laat een reactie of vraag achter! Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze metafoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Koekje erbij? Om jou de meest waardevolle en optimale ervaring op deze website te geven gebruik ik cookies.
Meer informatie vind je in mijn privacyverklaring.