Blog

In mijn blog neem ik je mee op avontuur. Zo wandelde in in augustus 2019 in verschillende etappes van Oost naar West Nederland. Soms wandelde ik alleen, maar de meeste dagen ging ik onderweg met collega's, klanten, deelnemers en opdrachtgevers: het was en is een unieke en bijzondere manier om (weer) in contact te zijn.

Op deze pagina vind je alle avonturen, inzichten en beelden terug van de ervaringen die ik onderweg in mijn leven en werk opdoe. Ter inspiratie en vermaak.

Tot onderweg!

Oplichten

Vol vertrouwen maak je afspraken, begin je aan een project, geef je je over aan de liefde of begin je bij dat ontzettend leuke nieuwe bedrijf. Eerder of later ontdek je dat je te veel van vertrouwen bent geweest. De schade kan hoog oplopen. Houd je je hart open of stap je over op wantrouwen?

Jouw pad bewandelen

Neem twee mensen die geïnteresseerd zijn in transities en daarmee in de beweging die mensen kunnen maken. Als je die twee mensen aan de wandel laat gaan, dan volgt verdieping. Zeker als zij zelf ook hun hart openen en delen over het volgen van jouw eigen pad.

Leiden & volgen

We trekken al heel wat jaren door het leven met elkaar en dat geeft tijdens zo'n wandeling van A naar B een mooie bodem tot verdieping. Na drie minuten onderweg zijn, werd al duidelijk waar wij over in gesprek zouden gaan. Leid of volg jij?

Jarenlange verbinding

Onze verbinding gaat zover terug als ik oud ben. Inmiddels 47 jaar geleden werden Joke en mijn moeder vriendinnen en Jan en mijn vader vrienden. Twee echtparen, die lief en leed deelden. En vandaag wandel ik een etappe met de vrouwen die mij al mijn hele leven kennen. Wat deel je dan met elkaar op zo'n dag?

Je verlies nemen

Op het moment dat alles in duigen lijkt te vallen, kun je 2 dingen doen. Je verlies nemen of keihard blijven knokken. Velen kiezen, op basis van de neiging te blijven vechten, voor het laatste. Wat zou er gebeuren als je jouw gevecht omdraait en kiest voor vanzelfsprekendheid door te luisteren naar jouw hart?

Rust roest niet

Je neemt je voor vol te gaan voor jouw plan. En met vol bedoel ik vol. Geen mitsen en maren. Maar gaan. Het plan blijft mooi, maar de uitvoering wordt onderweg toch anders. Is dat erg? En herken je een patroon? In deze blog lees je dat rust niet roest en nodig is voor voortgang.

Echt nodig

Waar ik dacht licht bepakt onderweg te gaan, bleek het tegendeel al bij de tweede etappe een feit. Ik vergiste mij over de impact van het dragen van last. Dat geestelijk de last dragen (van een ander) killing is, daarvan ben ik mij bewust. Maar dat mijn lichaam 12 kg niet volhoudt.... Die werkelijkheid werd mij pijnlijk duidelijk.

Ideeën

Ik kon niet slapen. Dat gebeurt wel vaker. Hormonen, ach ja. Het is dan wel fijn om er rustig onder te blijven. Beetje te ontspannen, eventueel nog een theetje te drinken beneden. Of .... open te staan voor nieuwe ideeën. Ineens was het er, midden in de nacht: de energie kwam vrij om een plannetje dat op de kast lag, uit te voeren!

Ritme

Ritme staat voor regelmaat. Het geeft richting, houvast en biedt kans tot verankering. Ritme vraagt om niet denken maar om doen of laten en dat op de daarvoor geschikte tijden. Een voorgenomen nieuw ritme is voor mij uitdagend en het volgen van dat ritme geeft ook rust. Vooral op het moment dat je je eraan overgeeft.
Scroll naar top